Prekių katalogas

„Fermentai ir virškinimo procesas“ eksperimentų rinkinys

  • „Fermentai ir virškinimo procesas“ eksperimentų rinkinys

    Kodas: 1022409
  • Visas pasaulio maistas yra nenaudingas, jei žmogaus organizmas nesugeba iš jo pasisavinti reikalingų maistinių medžiagų. Atlikdami šią užduotį mokiniai galės išbandyti tris maistines medžiagas (angliavandenius, baltymus ir lipidus), kurias veikia skirtingi virškinimo fermentai. Šie mėginiai bus lyginami su maistinėmis medžiagomis į kurias fermentų nepridėta ir cheminiais bandymais bus nustatoma ar fermentai veiksmingai virškino junginius. Baigę darbą mokiniai supras virškinimo sistemos svarbą ir koks svarbus fermentų vaidmuo atskleidžiant maistingąsias medžiagas iš maisto ir paverčiant jas organizmui tinkama forma. Rinkinyje yra medžiagų 15 darbo grupių. Pridedamos mokytojo ir mokinio instrukcijos.

    Rinkinį sudaro:

    1 x 5,25 g pankreatino, „tulžies druskų“
    1 x 2,5 g albumino, kiaušinių miltelių
    1 x 2,5 g tirpaus krakmolo
    1 x 1,0 g pepsino 1:10000
    1 x 0,25 g amilazės bakteriologinių miltelių
    1 x 25 ml 0,1N natrio hidroksido
    1 x 25 ml 0,1N vandenilio chlorido rūgšties
    1 x 25ml Biuretas baltymų tyrimui
    1 x 25ml Fenolftaleinas 1% Ipa
    1 x 25ml Iki praskiesto liugolio tirpalo
    1 x 25ml Alyvuogių aliejus, grynas
    10 plastikinių, graduotų pipečių rinkinių
     

  • Alternatyvios prekės

    „Mokslas virtuvėje“ eksperimentų rinkinys
    Kodas: 1022424

    Šiame rinkinyje naudojami įvairūs moksliniai metodai, susiję su virtuvės medžiagomis. 

    50147