Prekių katalogas

„Mokslas virtuvėje“ eksperimentų rinkinys

  • „Mokslas virtuvėje“ eksperimentų rinkinys

    Kodas: 1022424
  • Šiame rinkinyje naudojami įvairūs moksliniai metodai. Visos temos susijusios su įprastomis virtuvės medžiagomis. Mokiniai atliks maisto dažiklių chromatografiją, naudodami cheminius bandymus nustatys nežinomą maisto gaminimo ingredientą. Ištirs įprasto mėsos minkštinimo fermento gebėjimą virškinti baltymus, galės naudodami titravimą kiekybiškai nustatys vitamino C kiekį ir ištirs nežinomas sultis ar sodą. Kartu galės ištirti kai kuriuos skirtumus ir panašumus tarp plovimui naudojamų medžiagų (muilo, rankų ploviklio ir kt.). Rinkinyje yra medžiagų 15 darbo grupių. Pridedamos mokytojo ir mokinio instrukcijos.

    Rinkinį sudaro:


    1 x 0,5 ml maistinių dažų, raudonų
    1 x 0,5 ml maistinių dažų, mėlynų
    1 x 0,5 ml maistinių dažų, žalios spalvos
    1 x 0,5 ml maistinių dažų, geltonos spalvos
    1 x 25 g kepimo miltelių
    1 x 25 g soda
    1 x 25 g kukurūzų krakmolo
    1 x 30 ml acto rūgšties, 5 % tirpalas
    1 x 30 ml jodo tirpalo
    1 x 5 g papaino
    1 x 15 g želatinos
    1 kapsulė Askorbo rūgštis
    3 x 30 ml jodo kalio jodido
    1 x 30 ml krakmolo indikatoriaus tirpalo
    1 x 100 ml ploviklio (rankų) 5%
    1 x 100 ml ploviklis
    1 x 100 ml skysto muilo, 5%
    1 x 30 ml kalcio chlorido, 5 % tirpalas
    1 kg/50 universalių indikatoriaus juostelių
    1 kg/15 graduotų plastikinių pipečių
    90 vienkartinių puodelių
    75 polistireniniai mėgintuvėliai
    1 kg/4 kapiliariniai mėgintuvėliai
    1 kg/15 chromatografijos lapų
    15 taškinių plokštelių
    1 dėžutė dantų krapštukų